Nikon L20 - vedere frontala
Pro:
- Compact, usor, rapid;
- Fotografii de foarte buna calitate;
- Bateriile alkaline (primite la cumparare) m-au tinut surprinzator de mult;
- Cardul de date Lexar 2GB, husa, acumulatorii Nikon 2300mAh si incarcatorul asociat sunt foarte apreciate;
Contra:
- Putin mai greoi in utilizare atunci cand vrei sa schimbi setarile fata de alte aparate/marci;
- Poze mai “nereusite” la lumina slaba;
- Atentie la prindere, pentru ca are tendinta de a “aluneca” din mana destul de usor
- Lipsa unui view-finder – ecranul lcd consuma mult mai rapid bateriile/acumulatorii;
Descriere:
- Am cumparat acest aparat Nikon L20 dupa ce am apelat la un prieten mai-bun-cunoscator in ale fotografiei decat mine, care, atunci cand a auzit de Nikon, a spus: “Ia-l!”. Accesoriile (cardul, husa, acumulatorii, incarcatorul si bateriile) le consider a fi un bonus – pretul aparatului ar fi putut fi cel pe care l-am platit pe tot pachetul, si tot as fi fost multumit.
- L-am dorit a fi un cadou de sarbatori (pentru mine si sotia mea – desi ea spune altceva [ceea ce e cam adevarat] ;P ). Ah, sticla de vin primita odata cu aceasta comanda cu ocazia implinirii a 8 ani de catre Emag a fost utilizata in scopuri benefice ;P.
- Am fot eu pana la sediul Emag si l-am luat, pentru ca eram in criza de timp inaintea sarbatorilor si livrarea ar fi durat prea mult…am fost (nu l-am vazut – il vazusem inainte, doar pe site), l-am cerut, l-am platit, l-am ridicat, totul in maxim 10 minute. 5 stelute pt asta, Emag!
Aparatul: este superb, mic/discret (il tin in husa care este prinsa de curea, si nu este deranjant).
Comparativ cu aparatul foto anterior, un Fuji S5700, calitatea este foarte buna (cred ca e stricat ceva la lentila/procesorul Fuji-ulului meu – are deja 3-4 ani), dar modul de operare este mai lent: atat la deschidere (butonul de on/off este mic si integrat in carcasa, si uneori trebue sa apas de 2 ori pentru a-l porni – poate am eu degetele prea mari sau poate trebuie putin mai multa obisnuinta), cat si la schimbarea modurilor de lucru (iarasi, obisnuinta s-ar putea sa isi spuna cuvantul pe viitor); pozele mai nereusite la lumina slaba se pot corecta prin alegerea mod de lucru potrivit (acest lucru nu se face foarte rapid, dar asta e avantajul acestui tip de aparat: pentru incepatori e foarte bun daca e lasat pe modul auto/easy-auto, iar pt avansati, timpul consumat cu schimbarea modurilor de lucru este oricum redus [1. pentru ca deja ei stiu rapid ce trebuie sa aleaga si 2. pentru ca daca vor sa scoata o fotografie extra—ordinara, in mod clar si-ar fi ales un model pe masura.] )
Oricum, rezultatul final pentru mine este extrem de favorabil, tinand cont de asteptarile mele si de realizarile si pretul aparatului, asa ca: nota 10! (sau, cum se zice mai nou, vezi ProTV, ‘Jos palaria!’).